Nissan Qashqai 2022 року: зовнішній вигляд і технології (Фото)

Японський автовиробник готує наступну главу історії популярного паркетника Nissan Qashqai. Фотошпигуни напередодні відобразили тестові мули модернізованого маленького кросовера, які показали його нові гладкі пропорції. Але що ще більш важливо, як крос буде виглядати без камуфляжу?

Новинка має сміливу передню графіку з динамічними світлодіодними фарами в формі бумеранга, фірмову решітку радіатора V-Motion і капотом-розкладачку. Обов’язкова пластикова обшивка «під ефект позашляховика» очевидна навколо нижньої повітряної заслінки, молдингів колісних арок і панелей коромисел.

У задній частині є натяки на Nissan Ariya EV з піднятим догори заднім склом і сильно нахиленими вітрильними панелями з контрастною чорною обробкою. Тонкі світлодіодні задні ліхтарі тягнуться горизонтально через люк. Але вони не будуть такими радикальними, як ті, що можна було побачити на інших моделях концерну останнім часом.

Одним з недоліків нинішнього автомобіля є його дешевий і не дуже веселий інтер’єр. У салоні повинні з’явитися: цифрова комбінація приладів, проекційний дисплей, 9,0-дюймовий плаваючий інформаційно-розважальний екран в стилі планшета з бездротовим Apple CarPlay, монітор об’ємного огляду і бездротову зарядку.

У списку можливостей вказуються: адаптивний круїз-контроль і поліпшені можливості утримання смуги руху. Такий рівень асистентів часто зарезервований для автомобілів класу люкс. Додався ще один рівень безпеки на додаток до розширеного випуску набору засобів допомоги водієві Nissan Safety Shield 360.

Новий Qashqai буде базуватися на модернізованої версії платформи CMF-C/D, яка лежить в основі безлічі інших продуктів Nissan, Mitsubishi і Renault. Більш безпечна клітина безпеки і переналаштована підвіска поліпшать захист водія і пасажирів і підвищують динамічні характеристики.

У рух авто буде приводити 2,0-літровий рядний чотирициліндровий двигун з безступінчатою трансмісією (CVT) Nissan. Припущення вказує на те, що 48-вольтні м’які гібридні і підключаємі гібридні варіанти будуть доступні в майбутньому.

Офіційний дебют відбудеться в кінці цього року, а продажі почнуться в 2021 році.