Genesis готує великий електроседан з запасом ходу 500 кілометрів (Фото)

Електрична версія седана Genesis G80 вже пройшла в Кореї ряд сертифікаційних тестів і може бути представлена нинішньої осені. Про це пише Korean Car Blog з посиланням на відомчі документи. При цьому раніше повідомлялося, що першим Genesis з електроприводом стане компактне крос-купе.

Кілька тестових екземплярів електроседана (як очікується, він отримає позначення G80e) зібрані та виведені на випробування. Фінальний їх етап намічений на четвертий квартал нинішнього року, а в продажу Genesis G80e може з’явитися на початку 2022.

Технічні характеристики майбутньої новинки поки не розголошуються. Раніше повідомлялося, що акумулятори седана дозволять йому проїжджати на одній зарядці до 500 кілометрів. Важити такий автомобіль буде 2640 кілограмів – це приблизно на півтонни більше маси флагманського кросовера GV80.

Видання на основі шпигунських фотографій прототипів робить висновок, що зовнішніх відмінностей у електроверсії седана від звичайних машин з ДВЗ буде небагато. В першу чергу це глуха решітка радіатора, особливі колісні диски і відсутність патрубків вихлопної системи.

У Genesis працюють і над іншим електромобілем – крос-купе, в основу якого ляже платформа, вже застосована на вседорожниках Ioniq 5 і Kia EV6. Його дебют, за попередніми даними, має відбутися раніше – в серпні нинішнього року.