Hyundai представила новий кросовер Kona N 2022 року (Фото)

Компанія Hyundai випустила спортивну модифікацію кросовера Kona, яка була розроблена інженерами спортивного суббренда N.

Марка Hyundai представила «заряджену» версію компактного кросовера Kona. Новинка стала першим серійним кросовером марки, створеними фахівцями спортивного суббренда N. Від стандартного виконання моделі Hyundai Kona N відрізняється аеродинамічним кузовним обвісом з роздвоєним спойлером на даху з вбудованим стоп-сигналом, бампером з габаритними повітрозабірниками, а також бічними обвісами. Для новинки також був розроблений оригінальний відтінок кузова – Sonic Blue і 19-дюймові легкосплавні колеса спеціального дизайну.

У салоні Hyundai Kona N з’явилася нова електронна приладова панель з дисплеєм діагоналлю 10 дюймів, яка функціонує в поєднанні з проекційним екраном. При цьому в інформаційно-розважальному комплексі кросовера передбачена функція запису часу проходження кола, а також відображення карти з актуальних місцем розташування машини на треку.

Новий Hyundai Kona N оснащений 2,0-літровим 4-циліндровим наддувним мотором, що розвиває 280 к.с. і 392 Нм максимального крутного моменту. При цьому в спеціальному режимі N Grin Shift віддача силового агрегату збільшується до 290 кінських сил. Двигун працює з 8-ступінчастим «роботом» з двома «мокрими» зчепленнями. У коробці передач використовується пара електричних масляних насосів для поліпшеного змащування трансмісії, а також охолодження зчеплення.

Під час активації функції швидкого старту під назвою Launch Control новий кросовер здатний прискорюватися з місця до 100 км/год за 5,5 секунди, а його максимальна швидкість досягає 240 км/год. Водій матиме можливість вибрати один з п’яти режимів їзди: Eco, Normal, Sport, N і Custom. Керуюча електроніка змінює алгоритми роботи силового агрегату, системи стабілізації, рульового управління та інших систем, оптимізуючи їх під конкретні умови.

Крім того, новий Hyundai Kona N отримав функцію регулювання гучності вихлопу, диференціал підвищеного тертя з електронним управлінням, а також ряд електронних асистентів, включаючи технологію утримання машини в займаній смузі, адаптивний круїз-контроль і систему відстеження сліпих зон. Терміни початку продажів і вартість нового Hyundai Kona N будуть названі пізніше.

Джерело autonews.ru