Datsun показав у Токіо дешевий і гарний кросовер

GO-Cross – саме так називатиметься нова модель нового недорогого кросовера, який незабаром з’явиться на низці ринків

Ми звикли, що в Токіо демонструють тільки «най-най автомобілі», але сьогодні був показаний один кросовер, який буде цікавий широкому колу автомобілістів. Мова про Datsun GO-Cross – новій розробці бюджетної марки.

Поки що перед нами тільки концепт. Але можна навіть не сумніватися, що Datsun GO-Cross піде в серію. Шкода, що поки що дуже важко передбачати, що нас чекає в технічному плані. По-перше, нам показали лише пустий шоукар, без будь-якої демонстрації інтер’єру. По-друге, єдине, що ми знаємо – це те, що концепт GO-Cross побудований на базі універсала GO +. А серійна модель буде відрізнятися в технічному плані залежно від ринку і напевно буде дещо інший.

За словами президента Datsun, в Індонезії автомобіль пропонуватиметься за суму дещо більше універсала GO +, що стоїть в цій країні від 85250000 рупій, що приблизно дорівнює 250 000 грн. При такому розкладі серійний Datsun GO-Cross може почати «відбирати хліб» у партнерів з альянсу по Renault, ставши небезпечним конкурентом “Дастера”.

Втім, не схоже, що така перспектива хоч скільки-небудь турбує керівництво компанії. За словами Кобе, Datsun і Renault все-таки дуже різні марки і суперництва не вийде.