Suzuki представила друге покоління хетчбека Celerio (Фото)

Спочатку компактний хетчбек Suzuki Celerio продавали в Європі, Індії та Південно-Східній Азії, але від надавна у «Старому Світі» він недоступний. Тому друге покоління цієї моделі створювалося вже без огляду на європейський варіант. Прем’єра новинки напередодні відбулася в Індії.

Зі зміною генерації «п’ятидверка» перебралася на нову архітектуру Heartect, на якій були побудовані актуальні моделі Swift, Ignis та Wagon R. Спорідненість з останнім простежується неозброєним оком – у Celerio 2 такі ж дверні ручки, дзеркала та ряд елементів інтер’єру.

Автомобіль помітно додав у габаритах – довжина збільшилася одразу на 95 мм (до 3695 мм), ширина – на 55 мм (до 1655 мм), а висота – на 15 мм (до 1555 мм). Колісна база витяглася на 10 мм – до 2435 мм. Не оминули зміни та кліренс – дорожній просвіт зріс на 5 мм – до 170 мм.

За рахунок збільшеного розміру салон став дещо просторішим, ніж був у його попередника. Крім того, у другій генерації Celerio нарешті оснастили повноцінною мультимедійною системою (з 7-дюймовим дисплеєм), якою замінили звичайну магнітолу.

Вже у базовій версії хетчбеку покладено дві подушки безпеки, система ABS та задній датчик паркування. Опціонально доступний кондиціонер, кнопка запуску двигуна та система безключового доступу до салону.

Надає руху другий «Целеріо» літровий 3-циліндровий двигун K10C, що пережив модернізацію. ДВЗ оснастили системою Start-Stop, але знизили потужність з 68 до 66 кінських сил, а момент, що крутить, – з 90 до 89 Нм. Трансмісії колишні – це 5-ступінчаста МКПП або “робот” з одним зчепленням.

Замовлення на нові Suzuki Celerio в Індії вже стартувало. Автомобілі випускає сумісне підприємство Maruti Suzuki. Ціни на новинку стартують від 6 тисяч 700 доларів.


Не пропустіть