Електрокар BMW i5 помічений під час дорожніх випробувань (Фото)

Влітку 2021 року представники компанії BMW опублікували інформацію про те, що в надрах компанії ведеться розробка електричної версії «п’ятірки». Після цього в мережу почали просочуватися чутки та шпигунські знімки нового електромобіля. Буквально кілька годин тому закордонні ЗМІ почали публікувати шпигунські фотографії електричного седана, що проходить дорожні випробування.

Відзначимо, що зовні новинка практично не відрізняється від BMW 5-Series, проте те, що автомобіль приводиться в рух повністю електричною силовою установкою, свідчать відсутність вихлопних труб і наклейка «Electric Test Vehicle». Цікаво, що на відміну від BMW i4, новинка не має нових радіаторних ґрат з величезними «ніздрями». Передбачається, що виробник поки не хоче ризикувати продажом своєї найпопулярнішої моделі.

Крім цього, на знімках можна побачити, що BMW i5 не отримав дворівневу оптику, як моделі BMW X7, BMW X8 або седани BMW 7-Series. Швидше за все це зроблено з міркувань зберегти популярність моделі. Відомо, що нове покоління BMW 5-Series переїде на платформу CLAR, яка і дозволить безболісно перевести деякі версії седана на електричну тягу.

Що стосується силової установки, то базовий варіант BMW i5, як очікується, матиме один електромотор потужністю не більше 250 к.с. А ось топове виконання BMW i5 M отримає відразу три електричні двигуни із сумарною віддачею понад 750 сил. Таку ж силову установку пророкують ще не представленому BMW i7.


Не пропустіть