У США показали електричного конкурента Volkswagen Transporter (Фото)

Стартап під назвою Hiperon Motors представив свій перший проект майбутньої серійної моделі – комерційний фургон Carrier з електродвигуном. Як уточнює видання Profi Car, футуристичний дизайн моделі розробила польська студія One One Lab, а продавати електрокар планується в Китаї, Європі та Північній Америці.

Незважаючи на електричну природу концептуального Hiperon Carrier, його обтічний дизайн характеризується двооб’ємним рішенням кузова, оригінальною лінією скління та світловою смугою, що розділяє «капот» та «радіаторні грати». Крім цього, фургон обзавівся камерами замість бічних дзеркал та прихованими дверними ручками.

З довжиною 5660 мм і колісною базою в 3740 мм Hiperon Carrier виявився трохи більшим за Volkswagen Transporter. Об’єм вантажного відділення не уточнюється, але розробники повідомляють, що фургон здатний брати на борт до 995 кг вантажу.

Вже у базовій комплектації Hiperon Carrier оснастять медіасистемою з вертикальним 13-дюймовим екраном, навігацією, камерою заднього огляду та круїз-контролем. Більш просунута версія Carrier Pro отримає збільшений до 15 дюймів дисплей, набір помічників водія, включаючи адаптивний круїз, підігріви рульового колеса і сидінь, а також датчик дощу.

Силова установка при цьому у Hiperon Carrier буде лише одна – це 269-сильний електродвигун та 75-кіловатна батарея, яка дає запас ходу до 320 км. У майбутньому компанія Hiperon планує розробити на цій самій архітектурі пасажирський мікроавтобус Hermes на 12 пасажирів, а також вантажне шасі. Прийом замовлень на новинку за ціною від $49 900.


Не пропустіть