Škoda представила бюджетний седан Slavia (Фото)

Новий бюджетний седан Škoda Slavia, який зробили схожим на хетчбек Fabia та оснастили двома бензиновими двигунами на вибір, показали в Індії. Саме для індійського ринку було розроблено дану модель, проте надалі вона з’явиться й в інших країнах. Свою назву автомобіль отримав на честь однойменної марки велосипедів, які випускали засновники Škoda – Вацлав Лаурін та Вацлав Клемент.

Новинку побудовано на платформі MQB-A0-IN, яку також використовує компактний кросовер Kushaq, що дебютував на початку цього року. Ця архітектура стане базою для всіх подальших бюджетних моделей концерну Volkswagen. Цільовими ринками для нових автомобілів стануть Індія, Росія та інші країни Африки і Південно-Східної Азії.

Довжина автомобіля становить 4541 мм, а розмір колісної бази дорівнює 2651 міліметру. Таким чином, седан вийшов більшим за Octavia першого покоління. Дизайн екстер’єру моделі нагадує нову Fabia. Slavia отримала світлодіодні фари, велику шестикутну решітку радіатора з вертикальними планками, L-подібні ліхтарі та рельєфний капот.

Інтер’єр автомобіля також повторює дизайн салону хетчбека Fabia. Від нього седану дістанеться передня панель із цифровим щитком приладів, селектор коробки DSG, двоспицеве кермо, а також окремий 10-дюймовий сенсорний дисплей-планшет інформаційно-розважального комплексу. Об’єм багажника –  521 літр.

Серед корисних опцій: люк на даху, вентиляція передніх сидінь, бездротова зарядка для смартфона, USB-порти для задніх пасажирів і клімат-контроль.

У гаму двигунів Slavia ввійшов 1,0-літровий бензиновий двигун TSI потужністю 115 кінських сил. Такий агрегат працює спільно з «механікою» або шестиступеневою автоматичною коробкою передач. Також клієнтам запропонують 1,5-літровий двигун із віддачею 150 кінських сил. Цей мотор поєднується з «механікою» або семиступеневим «роботом».