Suzuki розробить малий кросовер на базі нового Swift

Керівництво компанії Suzuki розглядає можливість випуску нового невеличкого кросовера, який буде створено на базі компактного хетчбека Swift наступного покоління. Про це з посиланням на власне джерело повідомляє японське видання Best Car Web.

Новий Suzuki Swift має дебютувати наступного року, а кросовер на його платформі з’явиться ближче до 2024 року. Від стандартного автомобіля він відрізнятиметься підвіскою з іншими налаштуваннями та збільшеним дорожнім просвітом, а також посиленим захистом нижньої частини кузова.

Передбачається, що як силовий агрегат використають 1,4-літрову «турбочетвірку», що діє разом з електричною 48-вольтовою надбудовою за принципом «помірний гібрид». Віддача агрегату становитиме близько 140 кінських сил.

За іншою версією, новий кросовер Suzuki стане технічним близнюком Toyota Yaris Cross у рамках договору щодо обміну технологіями між двома японськими компаніями. В такому разі модель отримає гібридну силову установку, до складу якої увійде 1,5-літровий трициліндровий бензиновий атмосферний двигун потужністю 80 л. с., компактний електромотор на задній осі та комплект літій-іонних акумуляторів.