Suzuki представила кросовер Suzuki S-Cross третього покоління (Фото)

Компанія Suzuki показала кросовер Suzuki S-Cross нового, третього покоління, відомий у нас під назвою SX4, який було розроблено з прицілом на європейський ринок. Новинка отримала актуальну «м’яко-гібридну» силову установку, пізніше ж з’явиться версія з повноцінним плагін гібридом.

Зовнішність нового Suzuki S-Cross повністю перероблена, порівняно з автомобілем минулого покоління. Кросовер отримав затемнену решітку радіатора, більш агресивний передній бампер, кутові колісні арки та сучасну світлотехніку, яка тепер на світлодіодах не тільки спереду, а й позаду.

Салон автомобіля також повністю переглянули. На переробленій центральній консолі варто відзначити нові вентиляційні дефлектори, блок управління кліматичною установкою з фізичними кнопками і 9-дюймовий дисплей мультимедійного комплексу, що розміщений окремо. Останній, до речі, підтримує бездротовий зв’язок зі смартфонами за протоколами Apple CarPlay та Android Auto. До оснащення кросовера в топових комплектаціях увійшли недоступний раніше двозонний клімат-контроль, панорамний дах, камери кругового огляду та задні парктроніки.

Габарити Suzuki S-Cross із зміною покоління майже не змінилися. При довжині 4,3 метри автомобіль має колісну базу 2,6 метри. Дорожній просвіт становить 175 мм. Мінімальний об’єм багажника становить ті ж 430 літрів, а максимальний (при складених задніх кріслах) зменшився з 1269 до 1230 літрів.

Базова конфігурація машини – це 1,4-літровий бензиновий турбомотор потужністю 127 к.с. (235 Нм), якому допомагає система типу mild-hybrid із 48-вольтовим стартер-генератором. Потужність електромотора – 10 кВт (13,6 к.с.), крутячий момент – 50 Нм. Він включається при прискореннях – додає швидкості й знижує витрати палива. Коробка передач – шестиступенева «механіка» або «автомат». Машина розганяється з місця до 100 км/год за 9,5 секунд, а її максимальна швидкість сягає 194 км/год.

Недорогі версії моделі мають передній привід, топові – повний типу Allgrip AWD.