Ford представив седан Mondeo нового покоління (Фото)

Американська компанія випустила новий великий седан, розроблений спеціально для Китаю

Компанія Ford офіційно представила великий седан Mondeo нового покоління, розроблений спеціально для китайського ринку. Продажі автомобілів розпочнуться цього року.

Зовні новий седан нагадує крос-хетчбек Evos та позашляховик Equator, у яких він запозичив характерну радіаторну решітку з комірчастою структурою та вузьку світлодіодну оптику.

Фотографій інтер’єру поки що немає, проте можна припустити, що новинка отримає салон у стилі Evos з 12,3-дюймовою віртуальною панеллю приладів або великим дисплеєм мультимедійної системи SYNC+ 2.0 діагоналлю 27 дюймів.

Що стосується технічної складової, то створений на платформі C2 із задньою підвіскою багатоважелькою — основні вузли та агрегати модель ділить з преміальним седаном Lincoln Zephyr для Китаю. У лінійку двигунів на початковому етапі виробництва Ford Mondeo увійде безальтернативна 2,0-літрова “турбочетвірка” EcoBoost потужністю 245 к.с., що діє в парі з 8-ступінчастою автоматичною коробкою передач. Привід – виключно на передні колеса.

Продаж нового седана почнеться в Китаї до кінця нинішнього року. При цьому вже у березні компанія Ford остаточно припинить випуск моделі Mondeo четвертого покоління у Європі, залишивши її без прямого наступника. Автомобіль був запущений як заміна моделі Sierra в 1993 році і з того часу розійшовся тиражем майже 5 млн екземплярів. Однак останні кілька років популярність цієї моделі стала різко падати.