Mazda показала великий кросовер CX-60 (Фото)

Японська автомобілебудівна компанія Mazda представила новий кросовер CX-60, розроблений для ринків Японії, Австралії та Європи. Модель, створена на новій задньопривідній платформі, стала найпотужнішим серійним автомобілем в історії японського бренду.

Довжина кросовера сягає 4745 мм, ширина – 1890 мм, висота – 1670 мм, а розмір колісної бази автомобіля дорівнює 2870 міліметрам. Mazda CX-60 отримала двоважільну передню підвіску разом традиційними стійками McPherson і багатоважільну підвіску ззаду.

Нове шасі має компонування з поздовжнім розташуванням двигуна, а також можливість застосування силових агрегатів різного типу та постійного повного приводу.

У силову гаму увійшов 2,5-літровий атмосферний бензиновий двигун сімейства SkyActive-G, тягова батарея на 17,8 кіловат-години, а також компактний електромотор, інтегрований у нову восьмиступінчасту АКПП. У сумі агрегати здатні розвивати 327 к.с. і 500 Нм крутного моменту. Також є модифікація з новою 3,0-літровою бензиновою «шісткою» e-SkyActive X і дизельним шестициліндровим агрегатом e-SkyActive D робочим об’ємом 3,3 літра. Обидва мотори працюють спільно з 48-вольтовим стартер-генератором за технологією «помірний гібрид». Характеристики двигунів оголосять згодом.

На ринку ЄС авто дебютує влітку 2022 року.


Не пропустіть