Toyota представила абсолютно новий Prius (Фото)

Автомобіль Toyota Prius, що залишається найпопулярнішою гібридною моделлю Toyota у світі, змінив покоління. Автівка перейшла на нову версію платформи TNGA, отримала новий дизайн і стала набагато технологічнішою.

Технічно Prius п’ятого покоління покращили буквально в усьому. По-перше, він став швидшим: на розгін з місця до 100 км/год йому потрібно всього 6,7 секунди. По-друге, запас ходу завдяки новій гібридній системі (представлена ​​у вигляді «паралельного гібрида» та «плагін-гібрида») зріс приблизно на 50%, а сонячні батареї у версії PHEV додатково збільшують його. По-третє, Prius навчився бути повноцінною «розеткою на колесах», дозволяючи працювати і заряджатися від себе мінімум два електроприлади.

Всередині – повністю цифрова «приладка» та невеликий горизонтальний блок функціональних клавіш.

Продаватимуть автомобіль у двох версіях. Плагін-гібрид заснований на 2,0-літровому ДВЗ і має віддачу в 223 кінські сили. Другий варіант – це «паралельний» гібрид, що працює на базі двох бензинових двигунів на вибір: 1,8- або 2,0-літрового ДВЗ сумарною потужністю до 193 к.с. У старших комплектаціях такий Prius оснастять «нісанівською» системою повного приводу e-Four, у якій всі чотири колеса є провідними.

Старт продажів Toyota Prius п’ятого покоління заплановано на грудень поточного року.