Представлений серійний електропікап RAM 1500 REV (Фото)

Компанія RAM представила серійну версію нового електричного пікапа 1500 REV. Новинка вже доступна для замовлення в американських дилерів, хоча в продаж надійде тільки до кінця наступного року.

Серійний RAM 1500 REV помітно відрізняється від однойменного концепту, представленого в січні цього року на виставці споживчої електроніки CES в Лас-Вегасі. Змінився загальний форм-фактор із невеликою площею скління та витягнутою вантажною платформою, стали простіші дзеркала, дверні ручки, колісні диски та світлотехніка. По суті, із прототипом серійну модель ріднить лише характерний малюнок світлодіодних фар.

За неофіційними даними, електромобіль RAM 1500 REV багато в чому уніфікований із бензиновим аналогом: на це вказують аналогічні кузовні панелі. Наочніше схожість простежується збоку і зсередини: передня панель з портретно-орієнтованим екраном і архітектура повітроводів видають донор.

Відомо, що електропікап стане первістком «вантажної» платформи STLA Frame, що включає раму, 800-вольтову електросистему, що підтримує зарядні станції потужністю до 350 кВт, два електромотори, що забезпечують повний привід, а також батарею з запасом ходу до 800 км. Що стосується буксирувальних якостей, то орієнтиром є Tesla Cybertruck з показником 14 тис. фунтів (6350 кг), і, зважаючи на все, в RAM налаштовані побити рекорд.

В обладнання електропікапа увійдуть автопілот з функцією Shadow Mode, який дозволяє машині рухатися за власником, що йде по дорозі, передбачені пневмопідвіска і повнокероване шасі. Детальна інформація про характеристики новинки не розкривається.