Представлений перший повністю електричний кабріолет MINI Cooper SE

Перший у світі кабріолет із повністю електричним приводом – це MINI. Шлях від ідеї до невеликої серії пройдено менш ніж за 8 місяців. Кабріолет MINI Cooper SE задає ще один потужний імпульс на шляху до того, щоб стати повністю електричним брендом.

Менш ніж за вісім місяців після того, як компанія MINI показала свій електричний прототип Cooper SE Convertible, виробник повідомив про випуск обмеженої серії електромобіля з відкидним верхом. Загалом буде побудовано 999 екземплярів. Старт продажів запланований на квітень цього року, при цьому комплектації фіксовані, і на вибір пропонується лише два кольори: White Silver та Enigmatic Black.

MINI заявляє, що запас ходу кабріолету Cooper SE за повної зарядки становить 201 км. Новинка використовує той же електродвигун потужністю 184 к.с. (135 кВт), що й актуальний MINI EV. Крутний момент передається на передні колеса. Виробник заявляє, що розгін з місця до 100 км/год займає кабріолет 8,2 секунди. Дах можна піднімати та опускати за допомогою електроприводу на швидкості до 30 км/год.

Новинка відрізняється особливим шильдиком на порогах, на якому написано 1 із 999. MINI Cooper SE Convertible отримав 17-дюймові колеса з двоколірним дизайном Electric Power Spoke, які виготовлені на 100% із вторинного алюмінію. Інші деталі дизайну включають чорні корпуси дзеркал заднього виду та інші елементи екстер’єру в кольорі Resolute Bronze і Piano Black. Усередині автомобіля передбачені шкіряні спортивні крісла з підігрівом, шкіряне кермо з обробкою зі шкіри Nappa та оздоблення Piano Black з невеликими жовтими акцентами.


Не пропустіть