Lexus представила абсолютно новий позашляховик Lexus GX (Фото)

Компанія Lexus представила оновлений позашляховик Lexus GX. Переживши перший за майже 14 років рестайлінг, позашляховик зберіг рамну конструкцію та постійний повний привід, але при цьому сильно змінився зовні та втратив атмосферний двигун V8.

Насамперед, GX зріс у габаритах, виявившись на 70 мм довшим і на 95 мм ширшим за попередника. Довжина, ширина та висота його кузова тепер сягають 5005 мм, 2117 мм та 1935 мм відповідно, а колісна база розтягнулась на 2850 мм.

Зовні «рамник» від Lexus став явно сучаснішим і цікавішим за попередника. Серед основних відмінностей – профіль, що нагадує Toyota Land Cruiser 70, повністю новий «передок» зі звичними «бумерангами» світлодіодних ходових вогнів, перероблена корма з «моноліхтарем» на всю ширину кузова і бічні дзеркала, які знову стали великими і квадратними в стилі олдскульного «Крузака».

Салон місткістю до 7 осіб також повністю перероблений. Тепер тут є 12 підсклянників, 6 USB-портів для зарядки ґаджетів та інвертор на 120 В для живлення допоміжного обладнання, а головне, що змінилося – це передня панель.

На зміну старій атмосферній «вісімці» прийшов потужніший і сучасніший 3,4-літровий двигун V6 з подвійним турбонаддуванням потужністю 349 кінських сил і 650 Нм крутного моменту. В ролі трансмісії виступає класичний 10-швидкісний «автомат», а привід, як і раніше, може бути постійним повним. Пізніше з’явиться версія з гібридною силовою установкою.

На ринку новинка дебютує до кінця поточного року.


Не пропустіть