Представлений перший автомобіль Huawei та Chery (Фото)

Компанія Huawei виходить на ринок автомобілів з брендом, назва якого звучить як симбіоз Lucid та Exeed – Luxeed. І Exeed тут зовсім невипадково, тому що партнером Huawei у створенні автомобілів виступила Chery.

Поки що опубліковано одне офіційне зображення Luxeed. Автомобіль ще не має торгової назви і фігурує під кодовою назвою EH3. В основі моделі – платформа Chery E0X, яка стала основою для моделей Exeed Sterra ES та Sterra ET. З особливостей можна виділити оснащення блоком акумулятором CATL, з яким автономність може досягати 700 км, підвіску з пневморегулюванням та систему повного приводу, реалізовану за рахунок двомоторного компонування.

Тему дизайну торкнемося лише побіжно, згадавши LiDar, встановлений над лобовим склом. Відомо, що діяльність системи автономного водіння забезпечують 11 камер з HD-роздільною здатністю, 3 радари міліметрового діапазону, 12ультразвукових радарів. На момент виходу Luxeed EH3 автопілот буде доступний у 45 містах Китаю, надалі програма буде розширена.

Ще одна особливість Luxeed EH3 – застосування Qualcomm Snapdragon 8295, який є наступником широко використовується в сучасних авто чіпа Snapdragon 8155. Так, новий процесор забезпечує підтримку до 11 екранів і вдвічі продуктивніший за попередника.

Очікується, що Luxeed EH3 дебютує до кінця вересня. Теоретично Huawei могла б справити прем’єру на автосаоні в Ченду 25 серпня.


Не пропустіть