Volvo показала перший преміальний мінівен у своїй історії

Компанія Volvo представила тизери нового мінівена EM90. Як запевняє автовиробник, це перший в історії марки преміальний мінівен з електричною силовою установкою. Прем’єра відбудеться 12 листопада 2023 року, йдеться у повідомленні прес-служби бренду.

Наразі виробник повністю не розкриває зовнішній вигляд автомобіля, проте на тизері можна помітити, що EM90 має панорамний дах і Т-подібні задні ліхтарі.

Подейкують, що в основі Volvo EM90 може лежати китайська платформа Geely SEA, на якій базується навіть мінівен Zeekr 009. Силову установку цілком можуть запозичити у нього ж.

Як відомо, Zeekr 009 оснащується двома електродвигунами сумарною потужністю 544 к.с. і 686 Нм крутного моменту. Ємність батареї становить 116 кВт·год, що дозволяє долати понад 700 км без підзарядки.

Нагадаємо, на початку літа Volvo представила компактний кросовер EX30. Автомобіль став найдинамічнішим в історії бренду. Топова версія оснащується двома електромоторами сумарною потужністю 428 к.с. та повним приводом. До «сотні» новинка прискорюється за 3,6 секунди.


Не пропустіть