Audi оновила флагманський кросовер Q8 (Фото)

Компанія Audi представила оновлені кросовери Q8 та SQ8. Переступивши, 2024 модельний рік, вони обзавелися більш технологічною оптикою, новими оздоблювальними матеріалами в салоні і розширеними можливостями персоналізації.

Найпростіше впізнати цей рестайлінг по світлотехніки. Так, серед опцій у «ку-восьмої» вперше з’явилися матричні фари з лазерно-люмінофорним дальнім світлом, яке включається лише на порожній дорозі та на швидкості понад 70 км/год.

Ті, хто замовлятиме оновлений Audi Q8 під себе, зможуть обрати один із чотирьох «світлових підписів» цих фар. Кожна з них складається з 70 світлодіодів і 12 сегментів, що димуються, яскравістю яких можна управляти індивідуально.

Корму ж освіжили нові задні ліхтарі, але вони теж будуть доступні тільки за доплату. Мова про оптику на найтонших органічних світлодіодах (OLED), що теж має цілу низку світлових схем. А ще ці ліхтарі адаптивні: якщо авто, що їде позаду, наблизиться на відстань менше двох метрів, в них включаються додаткові секції, щоб зробити Q8 трохи помітнішим, ніж зазвичай.

В іншому зміни досить типові: нова крупнокомірчаста решітка радіатора, бампери зі зміненими повітрозабірниками та інший дизайн колісних дисків, мінімально можливий діаметр яких виріс з 19 до 20 дюймів.

У салоні змінилися лише матеріали обробки, але гама двигунів не змінилася зовсім. Трилітровий турбодизель V6 запропонований для версій 45 TDI (231 к.с.) і 50 TDI (286 к.с.), а бензиновий Audi Q8 55 TFSI, як і раніше, оснащений бензиновим турбомотором V6 3.0 потужністю 340 к.с. Всі три версії мають 48-вольтовий стартер-генератор, восьмиступінчастий “автомат” та повний привід.

У «зарядженого» SQ8 щодо «техніки» також змін немає. З 2020 року і до сьогодні він оснащується 4,0-літровим бензиновим турбомотором V8 потужністю 507 к.с. та 770 Нм, на розгін до «сотні» з яким йде 4,1 секунди. У штатне оснащення входять пневмопідвіска, активні стабілізатори та повнокероване шасі.

Прийом замовлень на рестайлінгові Audi Q8 та SQ8 у європейських дилерів Audi відкриється до кінця вересня. Ціни вже відомі: Q8 обійдеться мінімум в 86 700 євро, а за SQ8 доведеться віддати щонайменше 119 500 євро.


Не пропустіть