BYD готує повнорозмірний електричний пікап в стилі легендарного Ford F-150 (Фото)

Досі компанія BYD активно розвивалася як виробник гібридів та електромобілів переважно за рахунок продажів на домашньому ринку Китаю, але він почав уповільнювати темпи зростання, тому китайський гігант придивляється до експортних ринків. Не виключено, що в рамках такої експансії BYD вже цього року випустить повнорозмірний пікап, який по своїх пропорціях покликаний догодити міжнародній аудиторії.

Видання CnEVPost розповсюдило фотографії прототипу першого пікапа марки BYD, що проходить випробування у гірській місцевості. Машина вкрита контрастною камуфляжною плівкою, але зображення вийшли досить чіткими для «шпигунських» знімків, тому в їхньому авторстві прийнято підозрювати саму компанію BYD. Тим більше, що представники останньої підтвердили наміри запропонувати клієнтам у найближчі дванадцять місяців повнорозмірний пікап, який своїми габаритами перевершуватиме Toyota Hilux, який дуже популярний в Азії, Австралії, Африці та країнах Близького Сходу.

У Північній Америці популярні більші машини, і при візуальному знайомстві з першим пікапам BYD стає зрозуміло, що дизайнери поставили за мету догодити максимально широкому колу потенційних покупців. За американською модою, машина оснащена великою фальшрадіаторною решіткою та передньою двоярусною оптикою. У цьому сенсі пікап BYD явно копіює вироби Ford та GM, популярні на ринках обох Америк. Задня світлотехніка теж зроблена помітною та масивною, наскільки це дозволяє наявність відкидного заднього борту.

Дворядна кабіна теж забезпечує певну універсальність використання, а от лючки для доступу до зарядного порту або горловини бензобака розташовані по обидва боки вантажного відсіку. Це може говорити як про існування гібридної силової установки, так і про готовність BYD конструктивно рознести порти для повільної та швидкої зарядки. Компанія поки що приблизно в рівних пропорціях виробляє гібридні та електричні машини, тому висока ймовірність, що перший пікап марки буде пропонуватися з двома варіантами силової установки. Поки виробник тільки підтвердив, що пікап буде відноситися до машин з «новим типом силової установки», так називаються гібриди та електромобілі в Китаї.


Не пропустіть