Audi представила заряджений RS3 Sedan (Фото)

Перший седан в історії моделі Audi RS3 дебютував перед публікою на поточному автосалоні в Парижі. Автомобіль запозичив потужніший двигун у хетчбека RS3, а саме місце прем’єри автомобіля виявилося досить дивним, оскільки, швидше за все, він не буде продаватися в Європі, пише autolandija.ru.

Під капотом седана RS3 розміститься 2,5-літровий двигун з 5 циліндрами від спортивного автомобіля Audi TT RS. Він розвиває 400 к.с. і 480 Нм максимального крутного моменту. Той же самий двигун також доступний і для хетчбека RS3, але він генерує 367 к.с. Розгін від 0 до 100 км/год забирає у седана 4,2 секунди, а максимальна швидкість обмежена електронікою на позначці в 250 км/год. Однак за додаткову плату вона може бути змінена, завдяки чому автомобіль буде розвивати 280 км/год.

5-циліндровий силовий агрегат працює в поєднанні з 7-ступінчастою роботизованою коробкою передач DSG з подвійним зчепленням, а також фірмовою системою для приводу на чотири колеса quattro. У порівнянні зі стандартним седаном, підвіска RS 3 була знижена на 25 мм. Крім того, спорткар отримав більш потужні гальма і 19-дюймові колеса.

Продажі спортивного німецького седана стартують вже в 2017 році в Китаї і США. Крім того, Audi запропонує і гоночного версію автомобіля для участі в чемпіонаті TCR. Вона також була показана в Парижі і оснащена 2,0-літровим двигуном з турбонаддувом з 4 циліндрами, що розвиває 400 кінських сил.