Корейці зробили кросовер, який їздить без бензину (Фото)

Hyundai показала на автосалоні в Женеві кросовер на електротязі

Причому не величезний танк, а маленький паркетник Kona, який за габаритами можна порівняти зі знайомою нам Creta. І, що дуже важливо, це вже не перспективна розробка, а готовий до виробництва автомобіль, продажі якого почнуться в Європі в цьому році.

Корейці будуть продавати відразу дві версії Kona Electric. Базова нічим особливим не дивує (сподіваємося, що порадує хоча б ціною). Адже батарея ємністю 39,2 кВт∙год дозволяє проїжджати на одній заправці 300 км (потужністю мотора – 135 к.с.). За сучасними мірками небагато, хоча для жителів невеликих європейських містечок цього може бути більш ніж достатньо.

А ось модифікація Long Range вже цікавіша: ємність батареї 64 кВт∙год, 470 км пробігу і двигун потужністю 204 к.с. Завдяки останньому динаміка тут нормальна: 0-100 км/год автомобіль розганяється всього за 6,7 с. Ну а заряджати батарею від спеціального терміналу можна буде на 80% всього за 54 хвилини. У порівнянні з бензиновими моторами це, звичайно, довго. Але для нинішніх електрокарів – цілком адекватні цифри.


Не пропустіть