Volkswagen розробляє новий «народний» кросовер (Фото)

Volkswagen розробляє новий невеликий кросовер, який буде продаватися глобально, тобто по всьому світу, в тому числі і в нашій країні. Про це повідомив Юрген Стакманн, глава продажів бренду VW.

Як буде називатися цей новий кросовер – поки не відомо. Він носить кодову робочу назва «Volks-SUV». Природно, серійний варіант буде називатися зовсім інакше.

Новий кросовер в лінійці Volkswagen займе місце під компактним кросовером Tiguan. Це означає, що він буде дуже невеликим. За своїм дизайном він нагадає Tiguan, якщо судити за ескізами. Його побудують на платформі MQB.

Які агрегати увійдуть в лінійку двигунів – ще не повідомляється. Думаємо, це будуть трьохциліндровий або чотирициліндровий двигуни. У всякому разі, саме вони використовуються в автомобілях, створених на платформі MQB. Не виключено, що покупцям запропонують і гібридну версію.

Офіційна прем’єра «Volks-SUV» відбудеться в серпні поточного року в Китаї. З цього випливає, що спочатку він буде продаватися в Піднебесній, а потім і в інших країнах світу. Його глобальне виробництво почнеться в 2020 році в Мексиці, Росії та в Аргентині. За деякими даними, Volkswagen не планує його продавати в Європі, так як європейцям запропонують інший субкомпактний кросовер – T-Roc. Але ця інформація офіційно не підтверджена.