Нова версія кросовера Renault Duster приємно здивує (Фото)

По суті модель стала гібридної за рахунок гібридної трансмісій eAMT. Для автомобіля додали нову роботизовану коробку і електромотор, який був встановлений на задній осі.

Така гібридна трансмісія розроблялася спеціально для недорогих передньопривідних автомобілів. У кросовера Renault Duster встановлена ​​по суті звичайна механічна коробка, тільки у неї вилки перемикання передач і зчеплення наводяться автоматикою.

При цьому в ZF заявляють, що їх розробка дозволяє прибрати всі недоліки роботизованої коробки, в тому числі і варто відзначити роботу електродвигуна, яка узгоджена з приводом зчеплення.

За рахунок цієї розробки фахівцям вдалося позбутися ривків при перемиканні передач. Також електромотор буде допомагати під час різкого розгону, або під час буксирування передніх коліс.

Поки ZF показала демонстраційний автомобіль, а ось коли гібридна трансмісія eAMT стане доступна для серійних автомобілів поки не повідомляється. При цьому фахівці говорять, що таку трансмісію можна встановлювати і на інші недорогі передньопривідні машини.

eAMT ermöglicht Hybridfunktionen plus elektrischen Allradantrieb für Klein- und Kompaktfahrzeuge.
//
eAMT enables hybrid functions plus electric all-wheel drive for small and compact vehicles.
Ohne Zugkraftunterbrechung: Elektrische Hinterachse bringt automatisiertes Getriebe auf Premium-Niveau.
//
Electric rear axle elevates automated transmissions to premium level, eliminating tractive force interruption.

Не пропустіть