Peugeot 508 отримає повнопривідну гібридну версію

У наступному році компанія Peugeot планує випустити заряджену версію седана 508 з гібридною силовою установкою від кросовера DS 7 Crossback E-Tense. 1,6-літровий турбодвигун з 48-вольта стартер-генератором буде приводити в рух передні колеса, а електромотор – задні.

Літій-іонні батареї розташують під підлогою багажного відділення. Віддача мотора складе 200 к.с. Електродвигун забезпечить прибавку в 100 к.с. і дозволить проїжджати на одній електротязі до 50 км на одному заряді. Силовий агрегат 508 PHEV буде працювати в парі виключно з 8-ступінчастим “автоматом”. Задній двигун буде працювати незалежно і управляти віссю за допомогою редуктора з прямим приводом. У майбутньому таку компоновку використовують при будівництві гібридних версій кросоверів 3008 і 5008.

Оснащення гібридними приводом Peugeot 508 GT 508 PHEV є частиною програми по електрифікації модельного ряду. Як вже відомо, французький автовиробник не випускатиме окремі електрокари, натомість додавши гібридні і електричні версії існуючих моделей.