Найкращі марки машин: ТОП-10

З кожним роком кількість власників автомобілів в Україні продовжує зростати. Одночасно зростають можливості вибору для автовласників. Велика кількість пропозицій на ринку та гнучка цінова політика дозволяють вибирати автомобілі з урахуванням різноманітних переваг та можливостей. Одні воліють купувати вживані автомобілі на вторинному ринку, інші воліють брати нові моделі безпосередньо із салонів, але все більше покупців цікавиться аукціонами, щоб знайти унікальні моделі авто. У цій статті ми наведемо ТОП марок авто, які мають велику популярність.

Найкращі марки машин – ТОП 10

За останні кілька років стан справ на міжнародному авторинку ситуація практично не змінилася. Водії обирають авто від тих самих виробників. Єдине, що змінилося – це коло пошуку автомобілів. Все частіше у дилерів та на аукціонах з’являється запит на машини з США.

Виходячи з рейтингів популярності автомобілів, ми склали свій і зібрали в ньому найкращі марки.

10. Kia

Компанія Kia, заснована в 1944 році, спочатку спеціалізувалася на виробництві сталевих деталей та велосипедів, а потім перейшла в автомобільну галузь. В 1997 після фінансових труднощів Kia була врятована компанією Hyundai, яка в даний час є її найбільшим акціонером.

Тісний зв’язок з Hyundai, а також філософія компанії (клієнтоорієнтованість та якість на найвищому рівні), зробили Kia одним із найпривабливіших брендів для багатьох споживачів. Моделі Kia займають перші місця у різних категоріях рейтингу надійності автомобілів від JD. Power. Kia Forte визнана найкращим компактним автомобілем, а Kia Optima та Kia Sportage – лідерами у категоріях середньорозмірних та компактних позашляховиків відповідно. Kia випереджає свою материнську компанію Hyundai у рейтингу надійності, отримавши оцінку 61/100 у дослідженні Consumer Reports.

9. Ford

Ford Focus

Ford Motor Company – американський транснаціональний автовиробник, зареєстрований у штаті Делавер у 1919 році. Компанія розпочала свою діяльність з придбання бізнесу Ford Motor Company, зареєстрованої в 1903 році для виробництва та продажу автомобілів, розроблених та спроектованих Генрі Фордом.

Ford є одним з найбільших виробників легкових та вантажних авто у світі, з сильною лінійкою, яка включає широкий спектр транспортних засобів: легкові, вантажні автомобілі та позашляховики, комерційний транспорт (автобуси та фургони). Також Ford випускає автомобільні системи та комплектуючі. Найбільш популярні моделі – Ford Mustang, вантажівки F-Series та Ford Explorer. Ford працює більш ніж у 100 країнах, штат фірми налічує понад 150 000 співробітників.

Компанія була однією з перших, хто почав масово випускати автомобілі, і відіграла важливу роль у розробці конвеєра, який зробив революцію у виробництві. Вона постійно інвестує у дослідження та розробки, прагне до того, щоб до 2050 року стати вуглецево-нейтральною компанією, працює над підвищенням екологічності виробництва та продукції, у тому числі за рахунок збільшення використання перероблених матеріалів та скорочення відходів.

8. Nissan

Nissan Motor Corporation – японський автовиробник, заснований у 1933 році у місті Йокогама в Японії. Сьогодні Nissan Motors займає одне із провідних місць серед світових автомобільних брендів. Компанія займається продажем та виробництвом легкових автомобілів, вантажівок та автобусів, а також інших автотоварів. Виробничі потужності компанії розміщені у 20 країнах світу, продаж здійснюється більш ніж у 160 країнах. Модельний ряд бренду дуже широкий та різноманітний – від революційного 100% електричного Nissan Leaf до потужного Nismo.

Nissan активно інвестує в портфель “зелених” технологій, включаючи екологічно чисті дизельні двигуни, ефективні двигуни внутрішнього згоряння та гібриди. Особлива увага приділяється виробництву автомобілів з нульовим рівнем викидів, таких як електромобілі та автомобілі на паливних елементах.

7. Porsche

Porsche Cayenne

Вже третій рік поспіль Porsche займає лідируючу позицію в рейтингу брендів Driver Power. Це є підтвердженням того, що власники автомобілів Porsche цінують культовий спортивний бренд навіть за умов, коли на піку популярності сімейні позашляховики.

Власники Porsche оцінюють свої автомобілі в першу чергу за ходові якості, дизайн, високу якість збирання та, звичайно, за спортивні характеристики. Porsche відрізняється чудовою керованістю. Задоволення від водіння компенсує слабкі сторони, такі як витрата палива, дорожнеча обслуговування та висока вартість двигунів.

Porsche приваблює водіїв стилем, керованістю та якістю, і гідний займати найвищі позиції в рейтингу «Найкращі марки машин».

6. Audi

Автомобілі марки Audi славляться своєю практичністю і надійністю, що відбилося на підвищеному попиті на ці автомобілі в усьому світі. Елегантний дизайн гармонійно поєднується з потужним двигуном, який забезпечує стабільну швидкість та швидкий розгін. Силові агрегати Audi невибагливі щодо якості палива. З усієї лінійки бренду найбільш затребувані п’ятидверні моделі Audi A1, завдяки їхній потужності, варіативності базової комплектації та доступній вартості. Позашляховик A4 Allroad – справжній флагман марки, який вражає шанувальників стильним дизайном та великим набором опцій. Велику популярність також отримав спортивний Audi S5, особливо серед тих, хто віддає перевагу автомобілям з невеликим пробігом.

5. Hyundai

Hyundai Sonata

Південнокорейський автовиробник Hyundai був заснований у 1967 році. Компанія спеціалізується на виробництві автомобілів та залізничної техніки. В даний час у компанії працюють близько 60 000 людей по всьому світу.

Перший корейський легковий автомобіль – Pony (1976 р.) став бестселером у Кореї та Канаді. 1985 року Hyundai вийшла на американський ринок з експортом моделі Hyundai Excel. 1998 року придбала Kia Motors.

Філософія компанії заснована на трьох основних принципах: взяття на себе безмежної відповідальності, здійснення дій та використання можливостей, а також повага до людських цінностей. Hyundai заслужено визнано одним із найкращих автомобільних брендів 2023 року.

4. Volkswagen

В даний час Volkswagen Group є найбільшим автовиробником у Європі та одним з найбільших у світі. Компанія об’єднує 12 брендів, включаючи Volkswagen, Audi, Porsche, Bentley, Bugatti, Lamborghini та інші.

Заводи компанії знаходяться у всьому світі, а її автомобілі продаються більш ніж у 150 країнах. Volkswagen Group продовжує інвестувати у дослідження та розробки нових технологій, включаючи електричні та гібридні автомобілі. Ставить собі за мету досягнення вуглецевої нейтральності до 2050 року і активно працює над зниженням впливу на навколишнє середовище, застосовуючи екологічно ефективні методи виробництва та транспортування.

3. BMW

Концерн BMW є одним із провідних виробників автомобілів та мотоциклів преміум-класу, а також одним із найбільших автомобільних брендів у світі.

Компанія розпочала свою історію в 1916 році, має штаб-квартиру в Мюнхені (Німеччина), понад 30 виробничих підприємств у різних країнах та глобальну мережу продажів.

Модельний ряд BMW:

  • BMW i – лідери в галузі альтернативних трансмісій, легкого дизайну та аеродинаміки;
  • BMW M – піонери в галузі гоночної функціональності з унікальною спортивною естетикою;
  • Mini, Mini John Cooper Works, Rolls-Royce Motor Cars – відомі авто преміум-класу;
  • Motorrad – мотоцикли.

Основна увага BMW сьогодні прикута до електромобілів.

2. Mercedes-Benz

Mercedes-Benz G-class

Компанія, відома як Daimler, була заснована в 1886 році і випустила один із перших автомобілів з бензиновим двигуном внутрішнього згоряння у світі. Сьогодні Mercedes-Benz є лідером у виробництві автомобілів преміум-класу, відомих своєю розкішшю. Штаб-квартира бренду знаходиться в Штутгарті (Німеччина), де виробляються легкові та вантажні авто, мікроавтобуси, автобуси та гібридні транспортні засоби. Завдяки своїм інноваціям у сфері електромобілів та автомобілів з автономним керуванням, Mercedes-Benz досяг значних успіхів у зниженні викидів вуглекислого газу та залишається одним із найпередовіших автомобільних брендів у світі.

1. Toyota

ТОП найкращі марки авто очолює Toyota Motor Corporation – найбільший автовиробник з обсягом виробництва понад 10 млн. одиниць на рік. Це японська транснаціональна компанія, лідер на світовому ринку, а її автомобілі очолюють рейтинги найпопулярніших у світі. Особливо популярні її гібридні моделі, такі як Prius.

Toyota працює у більш ніж 150 країнах і має понад 300 000 співробітників. Завдяки постійним дослідженням та розробкам, вона однією з перших представила серійні гібридні авто та продовжує залишатися лідером у цій галузі, розвиваючи технологію паливних елементів. У розробці та виробництві транспортних засобів Toyota прагне забезпечити максимальне задоволення від водіння завдяки продуктивності, комфорту, зручності використання, безпеці та стилю.

 


Не пропустіть