Інтернет-страхування: переваги і недоліки послуги

Такий вид послуги, як страхування, нелегко приживається в нашій країні. Але статистика відзначає з кожним роком збільшення числа договорів страхування.

До чого дійшов прогрес

Страхових агентів поступово замінює Інтернет – страхування. Якщо раніше онлайн можна було отримати страховку тільки у виняткових випадках, то з розвитком технологій, зросла довіра до операцій в Інтернеті. Застрахувати можна будинок, громадянську відповідальність, автомобіль, квартиру. Як говорить страховий юрист такий спосіб укласти договір дуже зручний, досить звернутися до спеціалістів – https://www.i-w-t.org/transport/.

оцінимо переваги

Онлайн страхування економить час. Не потрібно їхати в страхову фірму, сидіти і чекати своєї черги. Все можна зробити вдома у зручний час. Через інтернет можна дізнатися все пропозиції, розрахувати вартість, порівняти послуги кількох страхових організацій. Документи при укладенні договору доставить на будинок менеджер компанії, клієнт ставить підпис на двох примірниках договору (один для страхової, інший для клієнта), розплачується готівкою. Ще одна незаперечна перевага – ціна страховки при онлайн оформленні буде нижче, ніж при безпосередньому укладанні. Багато страховиків намагаються збільшити онлайн укладання договорів, тому пропонують знижки і бонуси. При оформленні через Інтернет немає психологічного тиску з боку агента, який буде прагнути нав’язати додаткові послуги.

Відзначимо недоліки

Але не все так гладко, як може здатися. Перелік об’єктів для страхування таким чином ще занадто малий. Якщо є бажання застрахувати, наприклад, домашня тварина, то через інтернет це не вийде. Може виникнути проблема з оплатою. Страховик може відправляти договір поштою, тоді один екземпляр треба буде залишити собі, а інший підписати і вислати назад. Оплату можна здійснити через банк або через пошту поштовим переказом. Трапляється, що лист втрачається, і тоді довести факт укладення договору буде дуже складно. Це не самий раціональний спосіб оплати послуги, але деякі страхові компанії все ще його використовують. Також перешкодою на шляху розвитку онлайн страхування встає важке завдання оцінки вартості. Предмет страхування важко оцінити дистанційно, тому страховики пропонують певну кількість грошей. Але це може призвести до маленької страховій виплаті, якої не вистачить на покриття збитків. Хоча може статися і варіант переплати.