Автомобільні шини б/у проти нових

На календарі другий осінній місяць і багато хто з власників автомобілів вже задумалися про необхідність черговий сезонної зміни шин. Особливо завбачливі і ощадливі розчохлюють і забирають з точок зберігання торішню гуму, а ось автомобілісти, у яких річний комплект відслужив своє, змушені підшукувати собі нові покришки. А тепер чесно, кому з нас не притаманне прагнення зробити покупку більш вигідною, заощадивши на придбанні часом досить істотну суму? Саме завдяки такій загальної ощадливості стало актуальним питання про придбання нових шин або тих, що вже побували у кого-то в користуванні.

Отже, які ж переваги обіцяє покупка шины бу? Перше, що штовхає водія на те, щоб обзавестися уживаними покришками – це економія. Безпека на дорозі багато в чому залежить від якості шин, в які «взутий» автомобіль. Брендові вироби з хорошою репутацією і високою якістю часто мають і відповідну вартість, осилити яку багатьом власникам бюджетних автомобілів часом не під силу. Тому що була у використанні гума – відмінна альтернатива більш дешевим вітчизняним шинам, якість яких у деяких фахівців викликає ряд нарікань.

Вигода полягає ще і в тому, що вартість б / вушної шини залежить від залишкової глибини протектора і майже нова шина, слабо постраждала від європейських доріг, може коштувати вдвічі дешевше, ніж нова тієї ж моделі. Ще одна перевага, яке відзначають покупці не нових шин – це, як не дивно, їх знос. Мається на увазі, що б / вушні покришки не вимагають часу на притирання. Їх можна порівняти з вже сіла по нозі новим взуттям, яка лише доставляє задоволення, не натираючи в самих невідповідних місцях.

Однак не варто сильно вже радіти, тому що в купівлі вживаних шин неминуче є свої підводні камені. Перше, що може злякати потенційного покупця, – це відсутність гарантії на товар. Якщо під час користування покришки поведуть себе не так, як того від них вимагають норми безпечної комфортної їзди, то пред’явити свої претензії надалі буде просто нікому. Це означає одне, що підходити до покупки такої шини слід набагато більш виважено. Чи не потрапити в халепу і зробити дійсно вигідне придбання допоможе ряд рад, яким варто слідувати при виборі б / вушного комплекту.

Є кілька типів точок, де можна купити шини. Це всілякі шинні центри, ринки, приватні оголошення в інтернеті, журналах і газетах. Оптимальний варіант – покупка у знайомого або хоча б знайомого іншого знайомого. В такому випадку легко простежити зносу гуми, умови її експлуатації, проведені ремонтні роботи та реальні цифри пробігу. Та й, відверто кажучи, про ціну домовитися, швидше за все, буде простіше. Ще один прийнятний джерело – шинні центри. Такі точки оснащені професійним обладнанням, мають надійних постачальників, але ціна в таких закладах найчастіше найвища.

Щоб купити стару покришку з рук, треба знати, куди дивитися і які параметри впливають на вартість. Переконавшись, що типорозмір, швидкісний індекс і показник допустимого навантаження відповідають, слід уважно вивчити ступінь зносу протектора і загальний стан шини. Для літньої гуми критичним вважається знос в 50%, а ось для зимової є одна особливість – цілісність поперечних ламелей, наявність яких впливає на стійкість і керованість автомобіля.

Всі мінуси б / вушних шин автоматично зумовлюють переваги покришок з нульовим пробігом. Купуючи нову шину, власник транспортного засобу платить не тільки за якість товару, а й за певні зобов’язання виробника – гарантію. Навіть найдорожчий і «наворочений» продукт має певний ризик виявитися бракованим, тому прагнення убезпечити себе цілком обгрунтовано. Крім того серед б / вушних шин навряд чи зустрінеш нові сучасні моделі відомих марок. А, як відомо, з кожною новою покришкою світові бренди втілюють цілий ряд передових досягнень, спрямованих на більш комфортне водіння.


Не пропустіть