Запчастини на автомобіль: де купувати, щоб дешево і надійно?

zapchasti-remont

У кожного власника автомобіля часом виникає необхідність здійснити заміну певної деталі або цілого механізму свого транспортного засобу. Але тут постає питання, які запчастини купувати і, власне, де?

Раніше за запчастинами відправлялися на авторинок. Тепер якщо не знати, у кого купувати, на товарах з авторинку далеко не заїдеш. У фірмових магазинах купувати дорого, в інтернеті – дешевше.

Де дивитися запчастини?

Сторінки з автозапчастинами обов’язково присутні на великих торгових майданчиках. Але онлайн-магазинам краще не довіряти. Куди ж тоді? Експерти радять заходити на офіційні сайти автомобільних виробників. На кожному з таких є перелік авторизованих точок продажів автомобілів і комплектуючих. Або перегляньте асортимент здесь.

Як уберегтися від підробки?

Перед покупкою переконаєтеся в тому, що продукція сертифікована: копія сертифіката відповідності стандартам якості по Україні та Європі повинна бути на руках. Товар не повинен мати видимих ​​пошкоджень.

Установка також важлива.

Багато СТО практикують гарантійну установку автомобільної запчастини тільки в тому випадку, якщо вона була куплена на СТО. Щоб не було плутанини, важливо розрізняти поняття «оригінальні автомобільні запчастини» і «неоригінальні».

Оригінальні – ті, що поставляють на конвеєр при складанні машини. Врахуйте, що виробник автомобіля самостійно виготовляє лише частина комплектуючих, інше замовляє на інших підприємствах. Останні ж роблять поставки і автопрому, і вторинці. Так можна отримати одну і ту ж робити під двома різними брендами – автовиробника і виробника конкретної запчастини.

У першому випадку запчастина буде вважатися оригінальною, у другому – неоригінальною. Хоч мова йде про одну й ту ж деталі.

Нові деталі або б / у?

Звичайно, нові запчастини довше прослужать. Але не у всіх сучасних автолюбителів пріоритети однакові. Якщо вашою головною метою є економія коштів, то відповідним варіантом стане розбирання. Такий варіант знайшов свою популярність ще в радянські часи, коли вітчизняний ринок стали заповнювати іномарки різних виробників. Але ось власників в ті часи чекала неприємна новина – відсутність можливість зробити ремонт в спеціалізованому автосервісі в силу недостачі запчастин. Тому підприємливі автолюбителі знайшли вигідне рішення і стали купувати за кордоном старі автомобілі, потім переганяти їх і перепродувати на запчастини. Цей спосіб популярний і до цього дня.