Переваги заброньованих фар плівкою

Багатьом автомобілістам доводилося чути про бронювання автомобільних фар. Сьогодні ми розберемося, що воно собою являє, для чого потрібно і його зробити своїми руками в домашніх умовах. Як ви розумієте, бронювання фар потрібно для захисту їх від механічних пошкоджень, які можуть бути викликані потраплянням каменів, що вилітають з коліс інших машин шипів і ін. Але якісне виконання робіт по бронюванню фар слід проводити спеціалістами.

Само собою, при сильному ударі фару від пошкодження бронювання не врятує, але навіть якщо вона розіб’ється, осколки не розсиплються, а будуть триматися на плівці. Ви при цьому зможете доїхати в гараж і згодом замінити фару нової.

Про додаткові переваги бронювання

Самі по собі захисні плівки, які використовуються для бронювання фар, не мають будь-якої особливої ​​міцності, але за рахунок рівномірного розподілу навантаження при ударі каменем або іншим предметом, фара може зберегти цілісність і не отримати навіть відколу або подряпини. Недоброзичливці також не зможуть зашкодити скла ваших фар, якщо спробують їх подряпати.

Наклеюється на фари броньовані плівка забезпечує захист поверхні від пилу і бруду, які при митті стекол може нанести ушкодження. Крім того, плівка значно полегшить процес миття фар, що дозволить вам утримувати їх в чистоті, а чисті фари набагато краще висвітлюють дорожнє полотно в нічний час.

Види плівок

Існують різні види бронюють плівок для обклеювання фар, які необхідно вибирати з урахуванням матеріалу (скло або пластик). Наприклад, для протитуманних фар, які найчастіше зроблені зі скла, підходять плівки збільшеної товщини до 3-4 мм. Поверхня такої броні для фар може мати спеціальний клейовий шар, які витримує вплив високих температур і добре фіксує плівку на скляній поверхні. Така плівка для бронювання здатна забезпечувати захист протитуманних фар навіть від попадання досить великих каменів.

Пластикові фари можна бронювати двома видами плівок:

вінілові;
поліуретанові.
Товщина у них приблизно однакова, але вінілові покриття менш міцні, тому коштують завжди дешевше. Що стосується поліуретанових плівок для бронювання, вони міцніше і мають більш тривалий термін служби, а також забезпечують більш якісний захист підстави.

Купите відповідну плівку завтовшки не менше 100 мікрон для пластикових фар і мінімум 1 мм для скляних. Враховуйте при покупці форму фар вашого автомобіля, тому що чим більше товщина, тим важче вам буде натягнути її на все заокруглення і виступи. При цьому не забувайте, що тонка плівка не забезпечить належного захисту