Як отримати кредит на покупку б / у автомобіля

Ні для кого не є секретом користуються стабільним попитом у людей на старі автомобілі. Вони мають відчутно низьку ціну в порівнянні з новими. Це призвело до збільшення кількості банків, які надають кредит на авто.

При цьому позичальники можуть купити старий автомобіль і у приватної особи, і в автосалоні.

Що знадобиться для отримання кредиту на б / у автомобіль?

1. Оригінал і копія документа, що посвідчує особу;
2. Довідка про доходи з роботи;
3. Копія техпаспорта транспортного засобу, планованого для покупки.

Що необхідно знати при отриманні кредиту?

Для оформлення кредиту терміном до 5 років, позичальник зобов’язаний внести початковий внесок (який становить не менше 50% загальної вартості машини). При оформленні ж в кредит нового автомобіля початковий внесок коливається від 0 до 15% від загальної вартості авто.

Оформлення б / у автомобіля в кредит обійдеться в середньому 12-13% річних. Крім цього багато банків стягують комісію на оформлення та видачу кредиту. Далі позичальникові потрібно оформити обов’язковий страховий поліс (на вибір: КАСКО або ОСАГО).

Позичальник також несе додаткові витрати у зв’язку з процедурою оцінки авто. Таким чином, ефективна ставка для отримання уживаного автомобіля в кредит доходить до 20-30% річних. На її остаточний розмір впливають величина початкового внеску, термін кредитування і характеристики авто.

Здійснення угоди купівлі-продажу має здійснюватися при присутності продавця та покупця. На момент укладення цього договору автомобіль необхідно зняти з обліку в МРЕО.

Старий автомобіль, який призначався для придбання в кредит повинен мати термін експлуатації не більше 3-х років для авто вітчизняного виробництва і не більше 7-й для іномарок.

Аналогічно відбувається оформлення в кредит уживаного автомобіля в автосалоні. При цьому позичальникові спочатку потрібно внести початковий внесок в касу автосалону, коректувати вищезгаданий страховий поліс і кредит, і лише потім сума позики перераховується банком на розрахунковий рахунок автосалону. ПТС автомобіля зберігається в банку до погашення кредиту.


Не пропустіть