Названо причини, чому автомобіль споживає багато бензину

Бувають випадки, коли авто «їсть» набагато більшу кількість палива, ніж заявлено виробником.

Це далеко не означає, що вас намагалися обдурити, пише автоблог.

Суть в тому, що, коли транспортний засіб проходить випробування, тестування практично в еталонних умовах, і саме тоді відбувається розрахунок витрати палива. Перевищення цього показника часто викликано або манерою «агресивної» їзди, або не відповідає експлуатацією автомобіля.

Давайте виділимо п’ятірку основних причин, через які це відбувається.

Електроніка та витратні матеріали

Якщо в авто забиті свічки запалювання або, наприклад, повітряний фільтр, то відбувається наступне: Паливоповітряна суміш згорає в двигуні не так, як належить. Оскільки суміші не збагачена повітрям, транспортний засіб споживає більше палива. Таким чином, згоряння суміші відбувається в камері згоряння. У разі, коли свічки зношені або покриті нагаром, то деяка кількість суміші не згорає, а виходить разом з вихлопами. В цілому ця причина може привести до збільшення витрати палива більш, ніж на 20%. А якщо, наприклад, є несправності датчиків витрати повітря, лямбда-зонда і інші, то перевищення споживання палива може досягти позначки більш, ніж 100%.

Тиск в шинах і розвал-сходження

Коли колеса транспортного засобу розташовані під «неправильним» кутом, вони не можуть використовувати так званий «природний» накат. Це гальмує машину, тому для того, щоб утримувати певну швидкість, мотор витрачає більше енергії. Відповідно витрата палива може збільшуватися на 10 – 20%. З цієї ж причини завжди потрібно контролювати тиск в шинах.

Аеродинаміка

Існує помилкова думка, що їхати з відкритими вікнами економніше, ніж експлуатувати систему кондиціонування. На невеликих швидкостях це дійсно виправдано. До 40 кілометрів на годину авто лише трохи піддається впливу опору повітря. Однак при більш високій швидкості цей показник істотно зростає, відповідно двигуну доводиться «прикладати більше зусиль» для подолання опору. У свою чергу, кондиціонер вимагає зовсім небагато енергії.

Температура двигуна

Непрогрітий двигун приводить до додаткового споживання палива. Це пояснюється тим, що електроніка реагує на холодний двигун. Оптимальна температура силового агрегату становить близько 90 – 100 градусів Цельсія. Якщо цей показник вищий, то електроніка також буде «видавати» більше палива.


Не пропустіть