Як виглядають безповітряні шини майбутнього (відео)

Нова технологія безповітряних шин Vision дозволить власникові автомобіля заощадити на сезонній зміні гуми

Французька компанія Michelin представила нову концепцію безповітряних шин нового покоління. Вони будуть змінювати малюнок, підлаштовуючись під дорожні умови. Представники компанії провели презентацію новинки під час конференції Movin’On в Монреалі (Франція), – передає “Популярна Механіка”.

Для виробництва шин Vision будуть використовуватися біоматеріали, що повністю розкладаються, наприклад, бамбук, папір, деревина, картон, апельсинові кірки і натуральний каучук.

Друкувати безповітряні шини Vision будуть на 3D-принтерах – це дозволить дизайнерам контролювати необхідну кількість гуми і малюнок на шині, продовжуючи таким чином термін її служби. Очікується, що термін служби шини буде близько 10-15 років, а після її можна буде переробити.

Як відзначають представники Michelin, безповітряному шина Vision не може ні лопнути, ні вилетіти. Крім того, вона сконструйована таким чином, що жорсткий матеріал в центрі шини стає м’якше і гнучкіше в міру наближення до зовнішньому радіусу.

Виробники планують також вбудувати в шини спеціальні датчики, які будуть нагадувати водієві про те, що пора змінити малюнок. І звичайно, відстежувати всю необхідну інформацію можна буде за допомогою програми на мобільному телефоні. Змінити малюнок автовласник також зможе за допомогою технології 3D-друку.


Не пропустіть