Обираємо багажник для авто

Обираємо багажник для авто

Якщо ви зібралися в подорож на автомобілі, вам напевно знадобиться чимало речей, і розмістити їх в штатному багажнику практично неможливо. Але вихід є – достатньо придбати багажник на дах авто.

Зараз існує така кількість різновидів багажників на дах, що для вас напевно знайдеться відповідна модель. Головне – знати, як її вибрати. Автобагажник на рейлінги, кріплення в штатні місця, модель для гладкого даху – це ще не всі доступні варіанти.

Також відмінною підказкою при виборі вам стануть відгуки інших власників авто. Поцікавтеся у товаришів по автомобільній марці їх досвідом використання багажника. Так ви заздалегідь зможете вибрати саме той варіант, що буде оптимальний для вашої моделі машини. До того ж, вам можуть дати поради по установці багажника. Це особливо актуально для новачків за кермом.

Як вибрати хороший багажник

В першу чергу подбайте про те, щоб характеристики багажника підходили вашому автомобілю. Навіть найякісніший і популярний варіант можна використовувати тільки в тому випадку, якщо він відповідає особливостям машини.

  • Ширина багажника повинна відповідати габаритам вашого транспортного засобу. Таким чином, ви зможете проїхати навіть на вузькій дорозі.
  • Аеродинаміка машини, на якій встановлено багажник, не повинна бути нижче звичайного рівня. Це важливо для повноцінного управління автомобілем. Крім того, чим більше обтічна машина, тим менше витрачається бензину.
  • Багажник зі встановленим на нього автобоксом може мати досить велику вагу. І він, разом з вантажем, не повинен перевищувати допустимий рівень навантаження на ваш автомобіль.

Який багажник вибрати

При покупці багажника, варто звернути увагу на спосіб його кріплення. Можна виділити декілька основних типів багажників. Деякі з них універсальні, а деякі необхідно підбирати під певну модель машини.

  • Автобагажник на дах з установкою на рейлінги. Більшість автовласників починає саме з цього універсального типу багажника. Він підходить під будь-яку машину, доступний по вартості, продається в комплекті з кріпленнями. Виглядяє як пара поперечок. На таку конструкцію кріпляться автомобільні бокси, велосипеди й інші аксесуари при транспортуванні на даху.

Якщо ж рейлінгів у вас немає, ані в наявності, ані в планах, існують інші варіанти.

  • Багажник, який вставляється в штатні кріплення. Розробляється під конкретні моделі машин. Підходить для автомобілів, у яких є спеціальні кріплення, спеціально передбачені для багажника. Він дуже простий в установці.
  • Багажник для даху з водостоком. Ще один варіант багажника, який передбачає індивідуального підбору моделі. Але це хороший вибір, якщо у вас немає штатних отворів, і ви не хочете кріпити рейлінги на дах.
  • Багажник з установкою на гладкий дах. Вам знадобиться використовувати спеціальні затискачі. Такі моделі підбираються під певну марку авто. Кріплення відбувається між дверима та дахом, за допомогою набору зажимів.

Як бачите, вибір дійсно великий. Тож орієнтуйтесь на особливості вашої автівки, та віддавайте перевагу знаним виробникам.


Не пропустіть