Які вантажівки КрАЗ зустрічаються на дорогах Німеччини (Фото)

Вантажівки КрАЗ на території Німеччини збереглися не просто так. Кременчуцькі богатирі в великій кількості служили в армії колишньої НДР, з якої, після її розвалу і розійшлися по приватних володінь.

Які ж саме моделі даної української марки сьогодні можна побачити на німецьких дорогах? Ми вже неодноразово розповідали про зльоти власників кременчуцьких вантажівок в Німеччині. Нещодавно дуже цікаву добірку таких машин опублікував портал Сarakoom.

Почнемо з бортової вантажівки КрАЗ-257. Незважаючи на досить дивне для такої машини блакитне забарвлення кабіни, машини збереглася в автентичному вигляді. Даний екземпляр мешкає в Цвіккау.

А ось це горезвісний «лапоть» – саме так в народі називають повнопривідний КрАЗ-255 (6х6). Ця модель була найпоширенішою в армії НДР і не випадково вона дійшла до наших днів в первозданній забарвленням хакі.

Наступним йде баластовий тягач КрАЗ-258 (6х4) доопрацьований вже своїми руками – тут дворядна кабіна, інший бампер і укорочений кузов. Вихлопні труби виведені вгору, прямо за кабіною.

Ще один баластовий тягач – теж на базі моделі 258 (6х4) – теж отримав дворядну кабіну, з додатковими дверима праворуч по борту.

Тепер розповімо про музейний експонат – самоскид КрАЗ-256, який довгий час працював на компанію Wismut, а потім пішов на заслужений відпочинок. Привертає увагу цікавою формою кузов, який був встановлений в кокой-то місцевої майстерні.

А ось цей самоскид вже з рідним кузовом від 256-ї моделі, правда, шасі взяли від повнопривідного сідельного тягача 255В.

Люблять німці робити баластні тягачі з кременчуцьких машин. І наочний тому приклад – ефектна машина з повнопривідного тягача 255В. Подивіться скільки тут хрому – на бампері, на дисках, крилах і поручнях. А на даху і зовсім сині проблискові маячки – саме сині, а не помаранчеві. Одним словом – крутизна!

Дуже часто вантажівки КрАЗ німці прикрашають яскравими атрибутами в дусі класичних американських вантажівок. Ось, наприклад, взяли самоскид КрАЗ-256 і зробили з нього типу Freightliner або Mack. Тільки подивіться на ці хромовані «пароплавні» труби за кабіною. Машина прикрашена білими стрічками і плюшевими іграшками неспроста – КрАЗи, виявляються, можуть бути і весільними автомобілями.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть