Рідкісний всюдихід УАЗ: майже Унімог (Фото)

Ці незвичайні «уазики», випущені на Ульяновському автозаводі обмеженим тиражем, за своєю прохідністю можуть стати конкурентом горезвісним всюдиходам Mercedes-Benz Unimog, пише autocentre.ua.

Ульяновський автомобільний завод у свій час міг налагодити випуск супер-позашляховиків – УАЗ-4963, які за своїми багатофункціональними можливостями наближалися до відомого Унімог від Mercedes-Benz.

По суті, це ліцензійні машини T-REX від італійського виробника Bremach. Потужна рама, безсмертна ресорна підвіска, великий кліренс в 290 мм, повний привід на підключенні і багатоступінчаста роздавальна коробка роблять ці автомобілі просто королями бездоріжжя.

Завдяки коробці відбору потужності ульяновський T-REX міг працювати з різними навісними агрегатами. Плюс до цього потрібно додати доволі економічні дизельні двигуни IVECO, що поставляються у двох варіантах: 2,1 л і 3,0 л потужністю 115 і 146 к.с. відповідно.

Однак на Ульяновський автозавод протягом 2009 року поставили лише від 30 до 40 машинокомлектів. У підсумку УАЗ-4963 отримали переважно медики – було створено навіть реанімобілі. У вільний продаж автомобілі надійшли в одиничних екземплярах. На жаль, через свою високу вартість проект згорнули– ульяновський Унімог так і не отримав путівку в життя.


Не пропустіть