У мережі показали, як роблять китайські автомобілі: вражаючі фото

Невелике за китайськими мірками місто Баодін знаходиться в 140 кілометрах від Пекіна

Саме тут розташований один з двох заводів Great Wall, на якому виробляють автомобілі марок HAVAL і WEY. Всього у компанії Great Wall в місті Баодін два заводи (на другому виробляють пікапи). У найближчих планах компанії відкриття ще двох нових заводів – в США і Росії.

Зараз Great Wall Motors випускає автомобілі під брендами HAVAL (кросовери), WEY (преміальні кросовери), ORA (електромобілі) і власне Great Wall (пікапи).

Автомобільний завод, по суті, є «містом в місті» – навколо виробничих цехів розташувався величезний випробувальний полігон, склади запчастин і готової продукції, житлові будинки для співробітників і вся необхідна інфраструктура.

На території заводу чистота і порядок – нові дороги чудової якості, багато зелені і квітучі дерева. У цехах – стерильна чистота.

З рулонів листової сталі штампують деталі кузова. Цей процес повністю автоматизований – людей в цьому цеху мінімум, вони тільки стежать за обладнанням.

Наступний цех – зварювальний. Тут вже автоматизація часткова. Силові елементи кузова варять роботи, а деякі елементи оперення (двері, крила, кришки багажника) варять в напівавтоматичному режимі.

Збірка кросоверів HAVAL і WEY в основному ручна. Автоматично відбувається вклейка скел, приєднання підвіски і силової установки з кузовом і кілька інших операцій. Установка дверей, елементів салону і інших деталей проводиться в напівавтоматичному режимі. При цьому доставкою запчастин до конвеєра займається автоматика – безпілотний робот курсує по заданому маршруту, привозячи потрібні деталі до місця їх установки.

Особливе місце займає лінія контролю якості. На ній багато людей. Здається, що тут перевіряють буквально все, починаючи від бортової електроніки і закінчуючи кутами установки коліс. Фінальним тестуванням є поїздка по спецділянці на території заводу, після чого автомобіль потрапляє на склад готової продукції.


Не пропустіть