Єдиний прототип всюдихідного “Носорога”

Дослідний всюдихід “The Rhino” розроблений винахідником Елі Агнідесом. Всюдихід призначався для десантних сил, а також для патрулювання пристроїв Аляски і Канади, пише fishki.net.

Основним елементом, який забезпечив автомобілю необхідну прохідність, стали порожнисті колеса сферичної форми і діаметром 2 метри. Колеса попутно забезпечували і амфібійні машини, утримуючи їх на плаву.

Дослідний екземпляр всюдихода був виготовлений в єдиному екземплярі на заводі Marmon-Herrington Company.

Він же був продемонстрований американським військовим. Однак представників ВС не влаштувала неброньована машина, і проект був згорнутий (при установці на “Носорога” броні внаслідок зростання маси сильно падала прохідність)

При вазі в п’ять тонн цей всюдихід на залізних колесах міг рухатися по шосе на швидкості до 70 км/год. Головне завдання виконували масивні передні колеса діаметром у два метри, які важили по 700 кілограмів кожен. Їх порожнисті, напівсферичні форми давали “Носорогу” чудову прохідність. Масивні колеса “Носорога” і низький центр ваги також дозволяли всюдиходу практично ходити по стінах. Машина перекидалася при куті в 75 градусів.


Не пропустіть