Скільки можна буде заощадити, якщо скасують ввізне мито на вживані авто

Що таке ввізне мито? Відповідно до Закону «Митний тариф України», ввізне мито становить 10% від суми митної вартості транспортного засобу. Виняток становлять автобуси з дизельними моторами об’ємом мотора понад 5 л, ті, що служать для перевезення більше 10 людей (20%), електромобілі (8%) і нові легкові авто з об’ємом двигуна понад 3 л (5%), пише autocentre.ua

Якщо говорити про конкретні приклади, то давайте порахуємо, скільки можна буде заощадити на розмитненні, наприклад, VW Passat.

Не забуваємо, що машина повинна відповідати нормам токсичності вихлопу Євро-5. Це означає, що фактично б/в машина не може бути старше 2010 року.

Для прикладу візьмемо Volkswagen Passat з дизельним мотором 2.0 TDI. Всі митні платежі легко порахувати за допомогою калькулятора «Розрахунок митних платежів».

Середня вартість в Німеччині на таке авто 2010-2011 років випуску коливається біля позначки 7 000 євро. Таким чином економія при скасування ввізного мита на митному очищенню авто становитиме близько 700 євро.

Ціна такого Passat в Україні в середньому становить 16000-17000 євро. Зниження вартості в 700 євро навряд чи можна назвати критичним падінням ціни.

vw

Куди більшу роль в розмитненні відіграє акциз. Нагадаємо, що ще однією ініціативою був законопроект №3251, який пропонував привести до єдиної ставки акциз на старі і нові авто.


Не пропустіть