В Україні буде новий автобан з’єднаний з ключовим європейським маршрутом (Фото)

Автодорога Одеса – Львів, будівництво якої буде розпочато вже в цьому році, стане частиною споруджуваного транспортного європейського маршруту Via Carpatia, – повідомляє кореспондент інформагентства «Траса Е-95».

Віа Карпатія, або Карпатський шлях (англ. Via Carpatia) – автотранспортний маршрут, який повинен з’єднати країни Північної і Південної Європи. Кінцеві точки маршруту станом на кінець 2016 рік – Клайпеда (Литва) на півночі і Салоніки (Греція) на півдні.

Раніше планувалося, що Via Carpatia з’єднає лише країни Східної Європи – члени ЄС, в обхід України. Однак в 2016 р Україна приєдналася до проекту.

В кінці жовтня Європарламент схвалив звіт, який передбачає підтримку розвитку транспортної інфраструктури вздовж східних кордонів ЄС. «Віа Карпатія» повинен стати ключовим трансєвропейським коридором, який повинен з’єднати країни Північної і Південної Європи.

У листопаді 2016 року в Польщі відбулося виїзне спільне засідання комітету ВР України з питань транспорту і комісії інфраструктури Сейму Республіки Польща, на якому вперше було розглянуто питання про продовження транспортного коридору «Карпатський шлях» до Одеси.


Не пропустіть