Автопідстави на дорогах: що потрібно пам’ятати водіям

Трюків в автошахраїв дуже багато. Виглядають вони по-різному, але всі мають спільну рису. Шахраям потрібно переконати жертву, що вона винна, а проблему краще вирішити тут і зараз, тому що, начебто, згідно із законом буде дорожче, пише hyser.com.ua.

На українських дорогах промишляють шахраї різних «порід і мастей». Для того, щоб витягнути зі своїх жертв гроші вони розробили десятки різних схем: від манекенів, які «самі кидаються під колеса» до різного роду інсценівок ДТП. Найчастіше, якщо вчасно зорієнтуватися, відчутних наслідків можна уникнути. Головне пам’ятати, що шахраї не зацікавлені і прибуття справжнього (!) патруля поліції і подальших розглядів в судах. Пропонуємо Вам кілька порад, які допоможуть уберегтися від автопідстав і їх наслідків.

– Купіть обов’язково відеореєстратор!!! Коштує він недорого, але річ просто необхідна. Відеореєстратор вас може врятувати не тільки в разі автопідстави, але і в будь-яких інших негараздах на дорозі.

– Завжди будьте дуже уважні на трасі, частіше дивіться по дзеркалах. Не поступайтеся дорогою підтискаючому і моргаючому ззаду гонщику. Не важливо підставляли це або просто місцевий шумахер, їдьте як їхали, не потрібно нікому поступатися.

– Якщо вас зачепили, відразу зупиняйтеся, ні в якому разі не з’їжджайте на узбіччя. Не піддавайтеся на вмовляння шахраїв, які будуть вас просити подивитися пошкодження в спокійній обстановці. Навіть якщо через вас утворилася велика пробка – стійте на місці. З’їдете – все, вважайте що зникли з місця події, в такому випадку страхова компанія вам вже не допоможе.

– Відразу викликайте поліцію. Не вірте, якщо вам будуть говорити що вже викликали. Так само зателефонуйте друзям і опишіть ситуацію. Бажано щоб це чули шахраї.

– Цікавий момент, якщо ви скажете шахраям, що у мене все записано на відеореєстратор, я викликаю поліцію. Вони вам обов’язково дадуть відповідь, що у них претензій до вас більше немає, можете їхати 🙂 Стійте на місці, до них то у вас претензії точно є.

– Не виходьте з машини, спілкуйтеся тільки через трохи відкрите вікно.

– Не треба думати що маленька подряпина це дрібниці, нарахують вам по повній. Ще можуть запропонувати з’їздити в сервіс оцінити пошкодження, зрозуміло в їхній. Там сума може збільшитися ще в кілька разів.

– І найголовніше пам’ятайте, що законне рішення проблеми шахраям вкрай не вигідно. В такому випадку грошей вони не отримають ще й засвітяться.

Це були поради для інтелігентного вирішення проблеми. Якщо у вас є хороші знайомі, то це питання можна вирішувати вже по іншому. Але, в будь-якому випадку, в такі ситуації краще взагалі не потрапляти.


Не пропустіть