Hyundai прискорює розробку водневих технологій

Компанія Hyundai Motor повідомила про ключові інвестиції в три компанії – Impact Coatings, H2Pro і GRZ Technologies – щоб зміцнити свої лідерські позиції в глобальній екосистемі водневих паливних елементів.

Стратегічні інвестиції відбуваються в період високого попиту на технології паливних елементів. Спільна робота з головними гравцями галузі дозволить Hyundai збільшити водневу базу і поліпшити ефективність розробки електромобілів на паливних елементах (FCEV).

Наші інвестиції в ці інноваційні компанії дозволять знизити собівартість FCEV і поліпшити безпеку і доступність водневої інфраструктури. Ми хочемо якомога швидше прискорити впровадження водневих технологій, зробивши FCEV більш популярною для наших покупців.

Компанія Impact Coatings AB є основним постачальником рішень для нанесення покриттів на основі PVD1 для паливних елементів, пропонуючи матеріали для покриттів, машини і послуги. Дане керамічне покриття є економічно вигідним замінником дорогих металів, використовуваних в створенні паливних елементів. Відповідно до нового договору про спільну розробку Hyundai і Impact Coatings разом досліджуватимуть і розроблятимуть нові версії матеріалів, процесів і обладнання для різних областей використання, включаючи паливні елементи і створенні водню.

H2Pro – це стартап, який створив технологію розщеплення води E-TAC (електрохімічний, термічно активний хімічний), яка є дієвою, легкою та безпечною. H2Pro дасть можливість Hyundai зменшити ціну виробництва водню, що, в свою чергу, призведе до зниження ціни на водень для споживача. Це є другою інвестицією Hyundai в стартап з тих пір, як Hyundai CRADLE Тель-Авів вперше розповів про партнерство в листопаді 2018 року.

GRZ Technologies – це швейцарська компанія, що спеціалізується на зберіганні енергії в водневій формі. Його дослідження дозволяє найбільш безпечно зберігати водень при більш низькому тиску і більш високій щільності, в той час як запатентована технологія стиснення також більш доступна. Договір Hyundai з GRZ прискорить зусилля компанії по комерціалізації водневої інфраструктури для більшої доступності для споживача.

Hyundai Motor є світовим лідером в дослідженнях технологій водневих паливних елементів. Hyndai стала першим в світі автовиробником, який комерціалізував електричні машини на паливних елементах, з введенням паливного елемента ix35 (також відомого як Tucson Fuel Cell) в 2013 році. FCEV другої версії Hyundai, NEXO, володіє дальність понад 609 кілометрів і виділяє чисту водяну пару і очищає повітря під час водіння.


Не пропустіть