Як проявляють себе китайські авто в європейських краш-тестах (Відео)

Існує думка, що всі китайські автомобілі – далеко не найбезпечніші. Однак краш-тести EuroNCAP зруйнували цей стереотип. Нещодавно європейці випробували три китайських кросовера – Aiways U5, а також MG HS і ZS EV.

Два з трьох автомобілів отримали максимальні 5 зірок. Так, їх оцінки не такі високі, як у європейських, американських або японських авто, але все одно показники непогані.

Новий MG HS проявив себе найкраще. У нього 92% за безпеку дорослих пасажирів і 81% за дітей, а також 64% – за безпеку пішоходів і 76% – за влаштування забезпечення безпеки. Китайський кросовер успішно пройшов більшість краш-тестів і тільки при ударі об стовб відзначена загроза для грудної клітини.

Електрокроссовер MG ZS EV також виступив на «п’ятірку». За захист дорослих він отримав 90%, а за дітей – 85%. Безпека для пішоходів оцінили в 64%, а електронні системи – в 70%. Слабким місцем виявилася лише грудна клітка заднього пасажира при фронтальному ударі.

А ось електрокар Aiways U5 проявив себе гірше і отримав лише 3 зірки. Його результат – 73% за безпеку дорослих і 70% – за дітей, а також 45% за безпеку для пішоходів і 55% – за електроні пристрої. При зіткненні із стовпом під загрозою голова і грудна клітка, а при задньому ударі – шия пасажирів другого ряду.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть