Найпопулярніші марки автомобілів по Google запитах

Ми дізналися, як користувачі «гуглять» відомі марки автомобілів в різних регіонах.

За основу взято Audi, BMW, Mercedes-Benz, Toyota і набираюча популярність Tesla. А в якості локацій обрані США, Великобританію, Норвегію та Україну. Статистика зібрана за період з початку року по теперішній час.

Американці в 2019 віддали перевагу BMW. У порівнянні з іншими, цією маркою цікавиться більше 40% користувачів пошуковика. На другому місці, хоч і з великим відривом, в штатах Toyota. Третю позицію займає Mercedes-Benz, який отримав лише 17% зацікавленості населення. Решта 13% поділили Audi і Tesla.

А ось у Великобританії Audi потрапила на другу позицію, відразу після непереможною BMW. Mercedes і Toyota зайняли 3 і 4 місця. Tesla, незважаючи на свою популярність в загальносвітовому рейтингу, все так же цікавить британців лише на 4%.

У Норвегії все інакше. BMW все ще лідирує, зате саме в Норвегії Tesla заробила свої 25%, і заслужила друге місце в рейтингу по зацікавленості серед google-користувачів. А сама Норвегія заслужила стати найекологічнішою країною серед усіх перерахованих. Audi зайняла своє почесне 3 місце. Toyota з невеликим відривом заробила 4 місце. Зовсім не цікавляться сучасні норвежці мерседесами. Марка отримала лише 3% майже за цілий рік.

В Україні катаються на всіх перерахованих марках в рівній мірі, за винятком Tesla. Українці зовсім її не “гуглять». Зате Україна лідирує з продажу електрокарів серед країн СНД. Вони б лідирували, якби не BMW, який таки взяв першість в рейтингу по всьому світу.


Не пропустіть