В Україні побудували надшвидкий пожежний автомобіль (Відео)

В Україні 17 квітня вогнеборці відзначили своє професійне свято. Оперативно усувати вогнища загоряння відважним рятувальникам допомагає сучасна техніка, якої з кожним роком стає все більше. Окремо увагу заслуговує протипожежна охорона стратегічних об’єктів, зокрема аеропортів, де від швидкості прибуття бойового розрахунку залежить життя десятків пасажирів. Ось чому в аеропортах Одеси, Чернівців, Запоріжжя, Гостомеля та Жулян працюють пожежні автомобілі на шасі MAN.

Днями в столичний аеропорт «Київ» ім. І. Сікорського прибула новітня пожежна машина АА-12-150, побудована відомою українською компанією «Титал». В основі автомобіля лежить шасі MAN TGS 33.540 BB (6х6), розраховане на повну масу до 33 т і оснащене двигуном потужністю 540 к.с.

Завдяки повному приводу і потужному двигуну автомобіль має гарну прохідність. Має резервуар для води на 12 500 л і пожежний насос продуктивністю 150 л в сек. На даху встановлено потужний лафетний стовбур, який може подавати від 50 до 100 л в сек. Під бампером і в колісних арках змонтована система самогасіння, яка створює захисний водяний екран з дрібнодисперсних струменів. Також є установка для покриття злітної смуги піною.

А тепер дуже важливий показник, про який ми писали вище, – це швидкість. Пожежний автомобіль АА-12-150 від компанії «Титал» може проїхати всю злітну смугу всього за 1 хв. і 16 сек. при нормативі 2 хвилини! Цифри говорять самі за себе, і дай Бог, щоб вогнеборці виїжджали на виклик якомога рідше.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть