Водійські права без проблем: як скласти теоретичний іспит у сервісному центрі МВС

Кандидат у водії має два варіанти для освоєння теоретичної частини: навчання в акредитованій автошколі або самостійне вивчення матеріалу. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу МВС.

Якщо обрано самостійне навчання, необхідно вивчити правила дорожнього руху та інші теми за Типовою навчальною програмою підготовки та перепідготовки водіїв. Для перевірки знань можна скористатися онлайн-тренажером правил дорожнього руху.

Після підготовки кандидат повинен скласти теоретичний іспит. Записатися на іспит можна онлайн через е-запис або в терміналі сервісного центру МВС. Іспит проводиться у спеціально обладнаному класі з комп’ютерами, захищеними програмою DLP, та відеокамерами.

Іспит триває 20 хвилин, за цей час потрібно відповісти на 20 запитань, допускаючи лише дві помилки. Якщо іспит не складено, наступна спроба можлива не раніше, ніж через 10 днів.

Після успішного складання теоретичної частини, кандидат звертається до будь-якого акредитованого навчального закладу для проходження практичного навчання.