В Україні побудують нову автомобільну трасу

Починається реалізація проекту будівництва дороги Львів – Тернопіль – Вінниця – Одеса – Миколаїв, яка стане частиною транспортного коридору між польськими портами Балтії та українськими чорноморськими портами.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

Ми не тільки упорядковуємо ті дороги, які існують. Ми починаємо нові проекти. Один з них – оновлена дорога Львів – Тернопіль – Вінниця – Одеса – Миколаїв, яка стане частиною транспортного коридору між польськими портами Балтії і нашими – Чорного моря GO HIGHWAY (Gdansk-Odesa). У нещодавно прийняті зміни до бюджету закладені перші 800 млн гривень на реалізацію цього проекту. Отже, реалізація цього масштабного проекту вже починається! – написав Гройсман.

Він також опублікував невелику інфографіку:

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до кінця року буде завершено будівництво 139 км траси Одеса-Рені. Про це заявив голова Одеської обласної державної адміністрації Максим Степанов.

“Ця дорога, яка дуже важлива, вона пов’язує 11 районів області з Одесою, вона пов’язує західні кордони з Україною. На сьогоднішній день з 139 км, які необхідно побудувати в цьому році, в минулому було побудовано тільки 56, вже повністю завершено 30 км. на різних стадіях завершення 42 км. і я практично впевнений, що до кінця року ми побудуємо ці 139 км, і поїздка з Рені до Одеси буде не 6 годин, як вона була ще в минулому році, а буде набагато менше, як в нормальній європейській країні – запевнив Степанов. Глава області підкреслив, що розвиток транспортної інфраструктури є для нього пріоритетним, крім того, за його словами, на цьому наполягав і президент”, – заявив Степанов.


Не пропустіть