Корупція у дії – в Україні найдорожчі дороги при найменшій гарантії

Як передає slovoidilo, менеджер групи реформування дорожньої галузі платформи «Реанімаційний пакет реформ» Андрій Мартенс заявив про «дику» вартість українських доріг при явно заниженому строку гарантування, пише vechirniykiev.com.ua.

– Для того, аби підрядчики не відповідали за дороги 10-12 років, у нас прийнята така система використовується вартість капітального ремонту (замість середнього), а гарантія – всього три-п’ять років (тоді, коли капітальний ремонт має гарантію 10-12 років). Закордонні інвестори перебувають у шоці, – роботи, котрі коштують у них у два рази менше, у нас у два рази дорожчі, при цьому гарантійний строк у два рази нижчий, – розповідає Мартенс.

Експерт також зазначив, що зі 100% відремонтованих доріг за 2016 рік, – 83% мають дефекти. Такі дані самі за себе говорять як показник якості.

Зрозуміло, що необхідно змінити систему підходу до ремонту та розподілу коштів, що виділяються із бюджету. Контроль за дотриманням цільового призначення, що, безумовно, має покращити ситуацію.

Лише у разі зниження рівня корупції та підвищення рівня відповідальності, Україна може сподіватися на зацікавленість інвесторів.


Не пропустіть