Як орендувати та скільки коштує авто у Європі

Ринок електромобілів в Україні росте шаленими темпами, торік приріст становив 400%. Вже нині маємо на дорогах близько 4 тис машин. Єдине чого не вистачає – інфраструктури, спеціальних заправок, СТО, паркінгів.

У Європі цих проблем вже немає, там активно популяризують електрокари і розвивають систему оренди зелених авто. У Франції активно використовують послугу електрокаршерингу. Головні переваги над традиційним автопрокатом – цілодобова доступність, безкоштовне паркування і чисте повітря у місті.

Саме через екологічність та економічність електромобіля все більше французів купують чи беруть його на прокат. Не треба платити за пальне, техобслуговування, страховку.

Щоб орендувати електрокар слід зареєструватися через спеціальний термінал. Окрім посвідчення особи, потрібна адреса, водійські права та банківська картка для гарантії. Коштує послуга 50 євро.

Електромобілі доступні цілодобово. Ще одна перевага – безкоштовне техобслуговування. Оплата за прокат нараховується щохвилинно і залежить від обраного тарифу, на тиждень, місяць чи рік. В середньому 25 євроцентів за хвилину.

Всього ж у Ліоні облаштували сотню таких стоянок із підзарядними станціями для 300 електрокарів. Повернути авто можна на будь-яку парковку, зарезервовану компанією для своїх клієнтів.

Джерело fakty.ictv.ua

Не пропустіть