Український електроавтобус проїхав на одному заряді 320 кілометрів (Фото)

Електричний автобус Електрон Е191 проїхав без дозаправки від Львова до Кам’янця-Подільського

Львівський електричний автобус Електрон Е191 подолав без “дозаправки” в 1,5 рази більшу відстань, ніж заявляється.

Так, максимальний пробіг по-паспорту у Електрон Е191 становить 225 км. Однак на ділі електробусу вдалося проїхати на одному заряді (з частковим завантаженням) цілих 320 км-від Львова до Кам’янця-Подільського, де він взяв участь у форумі екологічного транспорту.

Звичайно, в першому випадку доводиться говорити про міські умови, де необхідно частіше гальмувати і прискорюватися, тим самим витрачаючи більше енергії, а в другому – машина їхала по трасі – в такому циклі споживання енергії менше. Проте, результат не може не вражати. Особливо, якщо врахувати, що автобус вже як 9 місяців працює на міському маршруті і перевіз понад 250 тис. пасажирів.

Електрон Е191 вміщує 98 осіб, з яких 41 розміщуються на сидіннях. У електроавтобуса є місця для інвалідних і дитячих колясок. Як заявляють розробники, собівартість перевезень на ньому в 10 разів нижче, ніж на аналогічному дизельному аналогу. Крім того, така машина екологічно чиста і безшумна.

Що стосується зарядки, від швидкого пристрою Електрон Е191 поповнює ресурс батарей на 70% за 15-20 хв. Є також штатна борт-зарядка на 380В для звичайної мережі.

Поки Електрон Е191 курсує в одному екземплярі, але вже в наступному році такий автобус може з’явитися в Києві і Одесі.

Джерело autocentre.ua

Не пропустіть